duminică, 24 iunie 2012

Clafoutis cu Cirese

Mi-am dorit foarte mult sa prepar aceasta reteta preluata de la Edith’s Kitchen careia ii multumesc, o reteta extrem de usoara pe care v-o recomand!  

Ingrediente:
500 gr cirese
3 oua
80 g zahar
100 gr faina alba simpla
200 ml lapte
vanilie
1 varf de cutit de sare
1 lingurita de unt
Se spala ciresele, se taie pe jumatate si se rotesc  jumatatile in sens contrar 
una fata de cealalta apoi se scot samburii. 
Se unge cu unt o tava rotunda cu diametrul de 24/ 26 cm si se distribuie
 jumatatile de cirese in tava cu partea taiata in jos.
Separat, se mixeaza ouale intregi (eu am folosit oua de tara si aluatul a iesit mai galben) impreuna cu zaharul, vanilia si sarea atat cat sa se omogenizeze, 
se adauga faina cernuta in prealabil si laptele.
Compozitia obtinuta se toarna incet peste cirese si se coace in cuptorul incalzit la 180 gr C pentru 40 – 45 de minute sau pana cand o scobitoare infipta in mijlocul prajiturii iese curata.
Se lasa sa se racoreasca, se pudreaza cu zahar si se portioneaza in momentul servirii.
Pofta buna!

Info:
Ciresele se pastreaza la frigider nespalate, in pungi de plastic inchise, departe de legume cu gust puternic, maxim 1-2 zile. Pentru a le congela, se aranjeaza pe un singur rand intr-o tava acoperita cu folie de plastic. Dupa ce au inghetat, se pun intr-o cutie sau o punga. Se pot pastra la congelator maxim 1 an. 

0 comentarii:

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena